اگر در خصوص جدول اینتاکد سوالی دارید
اگر در خصوص جدول اینتاکد سوالی دارید
جدول اینتاکد ۱۴۰۳ از جمله ابزارهایی است که برای محاسبه مالیات بر عملکرد مشاغل مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. مالیات یکی از مهم ترین منابع تامین درآمد کشور می باشد که طی سال های اخیر اهمیت آن نسبت به قبل بیش تر هم شده است. مالیات خود انواع گوناگونی دارد که در حالت کلی شامل دو دسته مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم می باشند. جدول اینتاکد به منظور محاسبه نوع خاصی از مالیات های مستقیم یعنی مالیات بر عملکرد کاربرد دارد. روش اصلی محاسبه مالیات در کشور ما هم مانند بسیاری از کشورهای دنیا، روش خود اظهاری است. یعنی مودیان مالیاتی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی باید نسبت به تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کرده و آن را به سازمان امور مالیاتی تقدیم نمایند. پس از آن، مالیات درآمد یا عملکرد آن ها بر مبنای این اظهارنامه تعیین شده و قبض مربوط به آن صادر خواهد شد. اما جدول اینتاکد برای زمانی است که روش اول به درستی یا بر اساس اصول انجام نگیرد.
در مواقعی که مودیان مالیاتی جهت ارائه اظهارنامه خود تعلل کرده یا اطلاعات مالی شان را به اشتباه در این اظهارنامه وارد کرده باشند، از روش دیگری برای تعیین مالیات استفاده خواهد شد. این شیوه همان روش علی الراس مالیات می باشد که توسط ممیزان مالیاتی برای محاسبه مالیات به کار گرفته می شود. در این روش دو فاکتور مهم وجود دارد که شامل قرائن و ضریب مالیاتی هستند. تمامی ضرایب مربوط به مشاغل گوناگون در جدول اینتاکد 1403 منتشر می شوند تا ممیزان بتوانند با ضرب آن ها در قرائن، میزان مالیات مشاغل مختلف را محاسبه نمایند. پس ضریب مالیاتی یکی از فاکتورهای مهم در روش محاسبه مالیات علی الراس می باشد. به همین خاطر، بسیاری از افراد و کسب و کارها که مشمول این روش محاسبه مالیاتی هستند، به دنبال جدول ضریب می باشند تا به کمک آن بتوانند مالیات تقریبی خود را محاسبه کنند. در ادامه، جدول مالیاتی اینتاکد در سال جاری و توضیحات آن را به صورت کامل برای تان آورده ایم.
همان گونه که اشاره کردیم، یکی از روش های موجود برای محاسبه مالیات عملکرد، روش محاسبه علی الراس می باشد. این شیوه عمدتا زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که مودیان مالیاتی حقیقی یا حقوقی نسبت به تکمیل صحیح اظهارنامه خود اقدام نکرده یا این که اظهارنامه مالیاتی شان را در موعد مقرر تسلیم سازمان امور مالیاتی نکنند. در روش علی الراس دو فاکتور مهم برای محسابه مالیات وجود دارد که جدول اینتاکد یکی از آن ها است. در این جدول ضریب مربوط به تمامی گروه های شغلی مختلف درج شده و امکان استفاده از آن ها جهت تعیین دقیق میزان مالیات وجود دارد. به این ترتیب، با ضرب کردن قرائن مالیاتی که دومین فاکتور مهم در روش محاسبه مالیات علی الراس می باشد در این ضریب، میزان مالیات برای هر شغل یا کسب و کار محسابه می گردد. با توجه به این که آخرین به روز رسانی این جدول در سال ۱۳۹۷ انجام گرفته، جدول اینتاکد ۱۴۰۳ همان جدول مربوط به مشاغل سال ۹۷ می باشد.
نحوه تعیین جدول اینتاکد
با توجه به توضیحاتی که ارائه دادیم، اکنون می دانید این جدول چیست و برای چه کاری مورد استفاده قرار می گیرد. اما سوال مهم افراد به ویژه مودیان مالیاتی در این باره، نحوه تعیین جدول می باشد. در واقع، افراد می خواهند بدانند که ضریب مربوط به هر رشته و شغل در این جدول، بر چه مبنایی محاسبه شده است. در این رابطه باید بگوییم که محاسبه جدول اینتاکد ۱۴۰۳ همانند سال های قبل، تا حد امکان به صورت اصولی و با استفاده از اطلاعات مسولین نهادهای مربوطه انجام می گیرد. به این ترتیب که شورایی تشکیل شده و پس از اشتراک اطلاعات، یک سری ضریب مناسب برای هر شغل و کسب و کار تعیین خواهد شد. البته آخرین نسخه این جدول مربوط به سال ۱۳۹۷ بوده و طی چند سال اخیر از همان جدول استفاده شده است. ضمن این که نحوه محاسبه جدول اینتاکد ۱۴۰۳ در تهران و شهرستان ها تا حدودی متفاوت می باشد. در ادامه نحوه تعیین هر یک را بیان کرده ایم.
شیوه تعیین جدول اینتاکد در تهران
با توجه به تفاوت شرایط کسب و کارهای مختلف در تهران و شهرستان ها، جدول اینتاکد برای هر کدام به صورت جداگانه محاسبه می شود. در واقع ممکن است برای یک شغل مشخص، ضریب مالیاتی در تهران نسبت به هر یک از شهرستان ها تفاوت داشته باشد. یا این که ضریب مذکور برای یک شهرستان با شهرستان دیگر کاملا متفاوت باشد. به هر حال، جدول مالیاتی اینتاکد تهران از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار بوده و جهت محاسبه این ضرایب در سایر شهرستان های کشور هم کاربرد دارد. اما حتما می خواهید بدانید که روش محاسبه این جدول برای تهران به چه صورت است. در این رابطه باید بگوییم که جدول مذکور بر اساس ماده ۱۵۴ قانون مالیات های مستقیم، توسط یک کمیسیون تعیین خواهد شد که اعضای آن هم مشخص شده اند. اعضای این کمیسیون جهت تعیین جدول اینتاکد ۱۴۰۳ همانند سال های قبل شامل نمایندگان وزارت اقتصاد و امور دارایی، بانک مرکزی، شورای مرکزی اصناف و نظام پزشکی، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن هستند.
پس کمیسیون مذکور هر ساله جلسه ای را در وزارت اقتصاد و دارای برگزار کرده و ضریب مالیاتی گروه های شغلی مختلف را محاسبه خواهد کرد. این ضرایب با در نظر گرفتن عوامل گوناگونی هم چون وضعیت اقتصادی و معاملات انجام گرفته در گروه های مختلف محاسبه خواهند شد. وجود نمایندگان نهادهای مربوطه در این کمیسیون موجب افزایش اعتبار و دقت جدول اینتاکد خواهد شد. بعد از این که جدول به صورت نهایی مورد تایید کمیسیون قرار گرفته، این جدول به وزارت اقتصاد و دارای ارسال می گردد. در نتیجه، وزارت اقتصاد و امور دارایی کشور برای محاسبه مالیات مودیان در شهر تهران به روش علی الراس، از این جدول استفاده خواهد کرد. البته تنها کاربرد این جدول محاسبه مالیات مشاغل شهر تهران نبوده و نوعی معیار برای محاسبه جدول اینتاکد سایر شهرستان های کشور هم محسوب می شود. به همین خاطر، استفاده از اطلاعات صحیح و دقت بالا در تعیین جدول مذکور از اهمیت زیادی برخوردار است.
روش تعیین جدول اینتاکد در شهرستان ها
نحوه تعیین جدول ضریب مالیاتی بر اساس اینتاکد در شهرستان های کشور هم تا حدودی مشابه انجام این کار در تهران است. به این صورت که جدول تعیین شده در کمیسیون تهران به ادامه امور اقتصادی و دارایی هر شهرستان فرستاده خواهد شد. سپس به منظور تعیین جدول اینتاکد 1403 در هر شهرستان، کمیسیون دیگری تشکیل می گردد. اعضای آن هم شامل رئیس اداره امور اقتصادی و دارایی شهرستان، رئیس بانک ملی، نماینده شورای مرکزی اصناف و نظام پزشکی و نماینده اتاق بازرگانی و صنایع و معادن هستند. این کمیسیون جدول ارسال شده تهران را به عنوان محور اصلی در نظر گرفته و بر اساس وضعیت اقتصادی خاص آن شهرستان، با ذکر دلایل کافی تغییرات لازم را در جدول اعمال می کند. پس از آن جدول مالیاتی اینتاکد شهرستان برای وزارت اقتصاد و امور دارایی کشور ارسال می گردد. در صورت تایید توسط این وزارت خانه، جدول جدید به اداره اقتصاد و امور دارایی شهرستان ارسال شده و برای محاسبه مالیات مورد استفاده قرار می گیرد.
در بخش قبل توضیحات لازم را در رابطه با اینتاکد و کارایی آن ها ارائه دادیم. بنابراین اکنون می دانید که این کد ها یک سری ضریب ویژه هستند که توسط کمیسیونی اختصاصی به منظور محاسبه مالیاتی به روش علی الراس مورد استفاده قرار می گیرند. اما بسیاری از کسب و کارها مشاغل دنبال پی دی اف جدول اینتاکد ۱۴۰۳ هستند تا بتوانند با استفاده از آن، میزان مالیات تقریبی خود را محاسبه نمایند. در این رابطه باید بگوییم که دسترسی به این فایل خیلی دشوار نیست. چرا که وزارت اقتصاد و امور دارایی کشور هر ساله این فایل را به صورت رسمی منتشر می کند تا هم ممیزان مالیاتی و هم کسب و کارهای اطلاعات لازم را در این رابطه به دست آورند. این جدول برای سال جاری هم از سوی وزارت اقتصاد و امور دارایی منتشر شده که در ادامه فایل پی دی اف آن را برای تان قرار داده ایم. بنابراین به سادگی می توانید جدول اینتاکد را برای مشاغل مختلف مشاهده کنید.
البته باید دقت داشته باشید که جدول مذکور از سال ۱۳۹۷ تا کنون هیچ تغییری نداشته است. به عبارت دیگر، ضریب مالیاتی در نظر گرفته شده برای کسب و کارها و گروه های شغلی مختلف در این سال، طی سال های اخیر هم مورد استفاده قرار گرفته اند. دلیل اصلی عدم تغییر در ضریب مالیاتی هم عدم تغییر در شرایط کسب و کارها و مشاغل گوناگون طبق نظر کمیسیون تعیین کننده آن بوده است. البته این امکان وجود دارد که جدول اینتاکد شهرستان ها طی چند سال اخیر با تغییراتی رو به رو شده باشد. چرا که هر شهرستان با توجه به شرایط خاص خود تغییراتی در جدول تهران ایجاد کرده و در صورت تایید وزارت اقتصاد، جهت محاسبه مالیات از آن استفاده می کند. بنابراین ساکنان شهرستان های مختلف برای دریافت جدول دقیق شهرستان خود، باید به اداره اقتصاد و امور دارایی همان شهرستان مراجعه نمایند. به هر حال، در ادامه فایل pdf جدول اینتاکد 1403 در شهر تهران را برای تان قرار داده ایم.
فایل pdf جدول اینتاکد ۱۴۰۳ تهران
با توجه به توضیحاتی که تا این جار کار ارائه دادیم، اکنون می دانید که اینتاکد چیست و چه کاربردی دارد. فایل پی دی اف مربوط به این جدول را هم در بخش قبل قرار دادیم تا به سادگی بتوانید ضریب مربوط به شغل و کسب و کار خود اطلاع یابید. اما سوال مهم دیگر مودیان در این رابطه، مبنای تعیین جدول ضرایب مالیاتی اینتاکد است. در واقع می خواهند بدانند که این ضریب برای هر کسب و کار بر چه اساسی تعیین خواهد شد. در این رابطه باید بگوییم که مبنای اصلی تعیین ضریب اینتاکد برای کسب و کارها و مشاغل مختلف، وضعیت اقتصادی و معاملات انجام گرفته آن ها می باشد. البته عوامل گوناگون دیگری هم در تعیین این ضرایب تاثیر دارند که توسط شورای حاضر در کمیسیون به صورت کامل مورد بررسی قرار می گرند. از آن جایی که نمایندگان تمامی اصناف و نهادهای مربوطه در این کمیسیون حضور دارند، جدول اینتاکد ۱۴۰۳ با دقت بالایی تعیین می شود.
تفاوت اینتاکد و کد آیسیک ISIC یکی از سوالات رایج کاربران به ویژه مودیان مالیاتی است که باید اطلاعات شان را در سیستم های مالی وارد کنند. در این مورد باید بگوییم که این دو کد کاملا با هم تفاوت دارند. مورد اول یعنی اینتاکد یک فاکتور مهم در محسابه مالیات به روش علی الراس می باشد که برای هر گروه شغلی به صورت جداگانه تعیین گردیده و با ضرب در قرائن، میزان مالیات را مشخص می کند. جدول اینتاکد این ضریب را برای گروه های شغلی مختلف مشخص می کند. اما کد آیسیک یا ISIC مخفف International Standard Industrial Classification بوده و به معنای سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع است. کدگزاری یک روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات، مدارک، اموال و سایر موارد این چنینی محسوب می شود. در همین راستا، شورای اقتصادی سازمان ملل با توصیه کمیسیون آمار از تمامی شرکت ها و کشورها خواسته که طبقه بندی اطلاعات خود را به روش آیسیک انجام دهند.
جدول اینتاکد نوعی ابزار محاسباتی می باشد که از آن برای تعیین میزان دقیق مالیات گروه های شغلی مختلف به روش علی الراس استفاده می گردد. به طور کلی، مهم ترین روش محاسبه مالیات در کشورهای مختلف از جمله ایران، روش خوداظهاری است. اما در صورتی که مودیان در ارسال اطلاعات خود تعلل کرده یا این اطلاعات را به اشتباه وارد کنند، سازمان امور مالیاتی خود وارد عمل شده و میزان مالیات قابل پرداخت آن ها را با روش علی الراس محاسبه می کند. در این روش از دو فاکتور اصلی استفاده می شود که همان جدول مالیاتی اینتاکد و قرائن می باشند. از ضرب قرائن در ضریب تعیین شده برای هر گروه شغلی، میزان مالیات قابل پرداخت هر کسب و کار تعیین خواهد شد. در این جا نحوه تعیین جدول مذکور و پی دی اف آن را در اخیارتان قرار داده ایم.
اگر در خصوص جدول اینتاکد سوالی دارید
اگر در خصوص جدول اینتاکد سوالی دارید